Az Ichiro Kyokushin Sportegyesület rövid története PDF Print E-mail
Az Ichiro dojo története röviden

Az alábbiakban csupán vázlatszerűen, röviden mutatjuk be csapatunk történetét.

A Kyokushin karate már 1978 óta jelen volt Szegeden. Az idő múlása és a dolgok változása azonban egy új csapatot körvonalazott.
A Magyar Kyokushin Karate Szervezet 1994 elején engedélyezte az „új csapat” működését, így február 2.-án Kardos Imre vezetésével megkezdtük a munkát és az új időszámítást.

Az első edzésen 13 fő sorakozott fel, Pancsosz Alexandra, Gallai Márta, Nagy P. Boldizsár („régi karatésok”) és tíz kezdő harcos.

Az 1994. február 2.-ai megalakulásakor még a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola Diáksportkörének keretein belül működünk, edzéseink az intézmény tornatermében folynak, majd az év szeptemberében alakulunk önálló sportegyesületté és vesszük fel a mai nevünket. A megalakulást követően az „új csapathoz” több „régi” karatéka is csatlakozik és jönnek az új érdeklődők is.

1997. szeptemberében Szeged mellett Zsombón is indítunk egy csoportot. Az edzéseknek a helyi Általános iskola tornaterme ad otthont. Az edzéseket Kardos Imre, Fekete Lajos és Kardos Emese vezeti. A létszám 40 fő körül mozog.

Az Egyesület megalakulásától fogva, minden évben képviseli magát a Nyári Nemzetközi Edzőtáborban.

Több mint ötven fő részvételével 1998 nyarán a kunfehértói Ifjúsági Táborban megrendezzük az első házi edzőtáborunkat.
Nagy sikere folytán azóta minden évben más-más helyszínen újra edzőtáborozunk.

Egy Szeged környéki településen, Pusztamérgesen tartott sikeres bemutatót követően felkérés érkezik, s itt alakul meg 1998 szeptemberében az Egyesület újabb csoportja. A 40 fős csoportnak kezdetben az edzéseket Kardos Imre és a helyi középiskolában tanító Kunstár Andrea tartja. Miután Bakó András szintén pedagógusként a településre kerül, ő folytatja a csoport edzését. Sajnos ez a csoport időközben megszűnik.

2000 januárjában ismét bővül a csapat miután a Kiszombori Kyokushin Karate Klub belép az Ichiro Kyokushin Sportegyesületbe.
Kiszomboron a kezdetek 1986-ra nyúlnak vissza. Az oktató ekkor még Rónai Emil.
1994-től Csepkó Sándor irányítja a Kiszombori Kyokushin Karate Klubot. A karatésok létszáma 25 fő körül mozog.
2001-től Dömösi Gábor a csoport vezetője.

Ma az egyesület három helyen, -Szegeden, Zsombón, Kiszomboron- de egy csapatként létezik és dolgozik.
Tagjaink rendszeresen részt vesznek a Szervezetünk versenyein, edzőtáborain, szemináriumain, továbbképzésein és egyéb rendezvényein.
Ebben az évben már harmadik alkalommal rendezünk országos versenyt KIDO KUPA néven.

2005. augusztus
 
Copyright © 2024 Ichiro. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.